Aberdeen Angus

Ons Angus vee loopt vrij in de wei!

Aberdeen Angus met kalf!

De kudde Angus in het land!

En in de winter in onze moderne stal!

Eenhoorn Aberdeen Angus

Wij zijn fokkers van het ras Aberdeen Angus. In 2008 zijn wij begonnen met een aantal stamboek geregistreerde dieren uit Engeland, gekocht van Bob en Venessa Lane gevestigd in Newport Shropshire. We zijn begonnen met dit ras omdat we met dikbil vee werkten (belgisch witblauw) wat voor de toekomst niet haalbaar is; daarbij bedoelen we vooral de kosten van de keizersnee. De ideale vervanger is voor ons het Aberdeen Angus rund. We willen in de toekomst hiermee uitbreiden zodat zij de plek in kunnen nemen van het dikbil vee. Daarnaast fokken we ook schapen. In Februari 2012 hebben we een stier gekocht van Bob Lane t.w. Penguin Jewel Vader: Haymount Wurz Moeder: Penguin Jestress De eerste kalveren verwachten wij dit jaar November. Op dit moment hebben we 3 stier kalveren van Penguin Jock lopen.

Eenhoorn Aberdeen Angus

 

Historie

Wij zijn fokkers van het ras Aberdeen Angus. In 2008 zijn wij begonnen met een aantal stamboek geregistreerde dieren uit Engeland, gekocht van Bob en Venessa Lane gevestigd in Newport Shropshire.
 

Aberdeen Angus

Het Aberdeen Angus ras werd ontwikkeld in het begin van de 19de eeuw. Het oorspronkelijke fokgebied ligt in Oost Schotland. Een ras dat de wereld veroverde voornamelijk vanwege de kwaliteit van het vlees.
 

Aanbod

Wij selecteren de beste dieren voor het optimale fokresultaat. Alle dieren zijn stamboek geregistreerd in Schotland.
 

Vleespakketten

U kunt bij ons terecht voor een heerlijk stuk vlees! Klik hier voor de prijslijst of neem contact met ons op via het contactformulier!